Keltská žihľavová polievka

Na 4 porcie potrebujeme:

3 lyžice masla

3 hrnčeky ošúpaných a nakrájaných zemiakov

1 nakrájaná cibuľa

2 stredne veľké pórky

soľ a čierne korenie na dochutenie

1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru

1 hrnček mladej žihľavy, umytej a nasekanej

2 dl smotany

V hrnci rozpusťte maslo. Do masla hoďte zemiaky, cibuľu a pór. Podľa chuti osoľte a okoreňte a prikryté tak 10 min. poduste. Prilejte vývar a keď začne vrieť, znížte teplotu a pridajte žihľavu. Povarte pár minút a vlejte smotanu. Nakoniec rozmixujte v mixéri na hladkú kašu. Podávajte ešte teplé.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.