Citrón lieči hnačku z Pohody

Citrón aj limetka majú okrem zásadotvornosti aj výborný liečivý účinok na tráviaci systém. Aby som túto pravdu pochopila do hĺbky, bolo mi dané nakaziť sa brušnou infekciou na Pohode. Ach, aké milé! 🙂

Po jednodňovom pití limetkovej šťavy sa moje tráviace problémy postupne vytrácajú a vracia sa mi chuť do jedla. Citrón a limetka totiž fakt úžasne riešia pálenie záhy, nafukovanie, grganie, zápchu a hnačku. Ako je to možné?

Citrón a limetka majú skvelý dezinfekčný účinok. Takže si vďaka nim vydezinfikujeme potvorkami napadnutú tráviacu sústavu. Okrem toho pomáhajú pri trávení vďaka enzýmom, ktoré obsahujú. Tiež čistia pečeň a žlčník, ktorý tak može lepšie produkovať žlč, čím sa zlepší celý proces trávenia.

Samozrejme hrá svoju rolu aj obsah vitamínu C, ktorý ako je známe, pôsobí proti všetkým pôvodcom ochorení. Určite dobre padne aj očistný účinok, lebo pomáha pri vylučovaní odpadových látok.

O ďalších skvelých účinkoch citrónu a limetky pripravujem ďalší článok. Aj citrónovú, či limetkovú šťavu pijeme s rozumom = aj dobrého veľa škodí. Ťip ťop: Odporúča sa piť vlažná voda s citrónom/ limetkou ráno ako prvá vec na hladký rozbeh trávenia. Je to naozaj príjemný začiatok dňa.

2 názory na “Citrón lieči hnačku z Pohody

  1. Zazracna to rastlina, skoda, ze o tom netusia gastroenterologovia.
    Cistenie pecene je uplna bomba.

    Dobre som sa pobavil!

    • No veru. Take jednoduche, ale genialne domace liecebne recepty ako napr. ten na ocistu pecene a zlcnika s pomocou olivoveho oleja a citronovej/jablkovej stavy su asi neni domenou nemocnic.
      Citron ochranuje a posiluje pecen a zlcnik a potom proste cele travenie funguje lepsie. Na tu akutnu infekciu mi to neskutocne zabralo – hned sa mi ukludnilo tancujuce brucho 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.