Nákupný košík

Prevencia proti chrípke

Prirodzene sa môžeme ochrániť pred chrípkou tak, že podporíme vlastné obranné prostriedky tela – imunitu a osadenstvo črevnej mikroflóry. Ako teda podporíme imunitný systém a posilníme zdravý vnútorný ekosystém?

Probiotiká

Priateľské baktérie v črevách podporíme fermentovanými potravinami a probiotickými šalátmi a nápojmi. Najznámejší „probiotický šalát“ v naších končinách je kyslá kapusta. Ale musí byť naozaj kvasená, bez konzervačných látok a tepelne neupravovaná. Ďalší level je kimchi – kórejská špecialita. Je to kvasená zelenina s pestrým zložením, základom je čínska kapusta, mrkva, reďkovka, paprika, cenak, zázvor a čili + ďalšie druhy zeleniny podľa vkusu. Naozaj mňamka.

Kyslá kapusta
Zdroj obrázka: www.pixabay.com

Menej cukru

Obmedzením príjmu cukru odstavíme kvasinky a baktérie spôsobujúce choroby a prekyslenie a oslabujúce imunitný systém. Ak si k tomu doplníme zásadité živiny zo zelených nápojov, máme vyhrané. Zeleno-modrá riasa Spirulina tiež významne podporuje imunitné funkcie (a znižuje chuť na sladké).

Čerstvý vzduch

Pohyb na čerstvom vzduchu a na slniečku (vitamín D sa preukázal ako účinný prostriedok proti chrípke) je dôležitý vždy, no obzvlášť ak sa chceme udržať zdraví v chrípkovej sezóne.

Pohyb v prírode
Zdroj obrázka: www.pixabay.com

Antistres a oddych

Použiť proti chrípke protistresové techniky sa môže zdať ako dosť zvláštna myšlienka. Ale funguje to ako prevencia proti mnohým chorobám, pretože stres veľmi zakysluje a tým oslabuje organizmus. Naučiť sa zvládať stres je iste veľká úloha, ale čo sa nám môže hodiť viac do ďalšieho života v dnešnej dobe? V zime sa ľahšie funguje, keď sa zladíme s rytmom prírody a počas dlhších nocí a kratších dní si doprajeme viac odpočinku a dlhší spánok.

Regulatpro® Immune

Vyskúšajte Regulatpro® Immune


Tekutý fermentovaný doplnok Regulatpro® Immune obsahuje vitamíny (D, K, B6 a B12), stopové prvky (zinok a selén) a fermentované probiotiká. Táto kombinácia udržuje zdravé črevné prostredie a prispieva k zdravej funkcii imunitného systému.

Viac o Regulatpro® Immune
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Novinky a tipy do vašej schránky

Nakupujte výhodne a žite zdravšie